viernes, 14 de febrero de 2014

ANEM DE CARNESTOLTES


Apocs dies de la festa més reconeguda per tot el mòn, he decidit parlar d'alguns dels millors carnestoltes de tot el mòn. Encara que no estiga clar el seu orige, no cap ningún dubte que el carnaval s'ha convertit en una de les festes més espectaculars i populars del planeta. De nord a sud i de est a oest, les celebracions es fan any rere any. 

Carnaval de Rio de Janeiro (Brasil)
Carrosses, disfresses, color música i samba (molta samba), són les principals ingredients del carnaval més famòs de Brasiñ. I es que aquesta festa reunix cada any a 5 millons de persones, dels quals prop d'un milló són turistes.
Durant mesos, les escoles acollixen fins 5.000participants i assgen les composicions amb l'objectiu de sorprendre i contribuïr a fer més gran la llegenda.


Reina Carnaval Rio 2013
Carnaval de Rio Janeiro

Carnaval Santa Cruz de Tenerife 
Aquest carnaval declarat "Fiesta de Interés Turístico Internacional", aspira com el de Cadiz a convertir-se en Ptrimoni de la Humanitat. Es que els canaris saben organitzar i disfrutar com pocs d'un esdeveniment espectacular, en el que disfresses, desfilades, carrosses i diversió es mesclen amb l'humor i l'ironia.
Les nombroses comparses i "murgas" (grups que canten cançons, generalment critiques relacionades amb l'actualitat) es succeeixen durant dies. L'últim dia dona lloc al Gran Coso Apoteosis, una gran desfilada que es remonta a principis del segle passat, en el que participa tot el mòn, amb les reines com principals protagonistes.


Carnaval Santa Cruz de Tenerife

 Concurs de "murgas" secció adults

Reina Carnaval 2013

Carnaval de Sitges
Les celebracions del carnaval de Sitges comencen el dijous lladrer (dijous anterior al inici de la Cuaresma), amb l'arribada a l'ajuntament de la seva Majestat Carnestoltes i la Reina del Carnaval. La llegida del Pericot, serà el punt de partida de unes festes que, siguixen el màxim d'allò que diu Per Carnaval tot s'hi val!!!
La Rua de la Disbauxa es una dels moments més destacars de unes festes que es prolonguen durant quasi una setmana a esta ciutat catalana coneguda internacionalment per la seua permissivitat i el caràcter cosmopolita.

Carnaval de Sitges

Reina Carnaval 2013


1 comentario:

  1. Colli, que ganes de festa que entren llegint açó!! Que vixca carnestoltes!!

    ResponderEliminar